۱۳۹۴ اسفند ۶, پنجشنبه


شرکت کردن توی این #انتخابات و شرایط شرکت در اون برای من تصمیم سختی بود. در ادامه به عمده‌ترین سوالاتی که در این زمینه مطرح میشه و پاسخ‌هایی که دارم اشاره می‌کنم:
1- همه شون سر و ته یه کرباسن؟ خیر، باید کور بود که تفاوت علی #مطهری و کوچک زاده یا #روحانی و جلیلی رو متوجه نشد. هیچ دو انسانی عیناً یکسان نیستن، حتی دوقلوها هم می‌تونن شخصیت متفاوتی از هم داشته باشن چه برسه به طیف رنگارنگ سیاست ایران.
2- آیا رای ما شمرده میشه؟ شرایط هر انتخاباتی متفاوته؛ در حالتی که مثل این دوره، بازوی اجرایی که دولته با بازوی نظارتی یعنی شورای نگهبان غیرهمسو و رقیب باشن امکان تخلف گسترده وجود نداره و رای ما بی‌تأثیر نخواهد بود.
3- چرا باید رای داد؟ تصویب بودجه، امکان عزل دولت و عزل و نصب وزرا، نظارت بر تمام امور کشور و مهم‌تر از همه قانون‌گزاری بخشی از اختیارات #مجلس شورای اسلامیه. تعیین رهبر برای مدت نامحدود هم در اختیار مجلس خبرگانه. ورود کسانی که فکرشون به شما نزدیک‌تره باعث میشه که زندگی راحت‌تری داشته باشید.
4- به چه کسی باید رای داد؟ اگر اصول‌گرا نیستید هیچ چاره‌ای ندارید جز این که به لیست اصلاح‌طلبا که #لیست_امید نامیده شده رای بدین. در اینجا ممکنه چند "اگر" مطرح بشه:
- اگر این افراد رو نمی‌شناسین ولی به چهره‌های شاخص حامی این لیست مثل #عارف، #خاتمی یا روحانی اعتماد دارین به لیست اون‌ها هم اعتماد کنین. عملاً برای هیچ کس امکان‌پذیر نیست بتونه نسبت به تک تک کاندیداها شناخت پیدا کنه مخصوصاً توی شهرهایی که صدها نفر کاندید شدن پس چه در ایران و چه در هر جای دنیا چاره ای نیست جز رای دادن به لیست حزب یا جریان مورد قبول.
- اگر این افراد باب میل شما نیستن باز هم گزینه ای ندارین جز این که بهشون رای بدین، سیاست یعنی بازی با مهره‌های موجود و اثرش رو مستقیم و غیرمستقیم روی تک تک ابعاد زندگی ما میذاره. راهی رو که دوره بریم قطعاً بهتر از اینه که اصلاً راه نیوفتیم.
- اگر افرادی رو می‌شناسین که شایستگی بیشتری نسبت به بعضی افراد حاضر در لیست دارند باز هم به نفعتونه که به لیست رای بدین چون پراکندگی آرا فقط به سود رقیب تموم میشه. اگر فردی که 50% یا حتی 30% قبول دارین به مجلس راه پیدا کنه بهتر از کسی هست که اصلاً قبول ندارین. البته لیست باید به گونه‌ای شکل بگیره که اعضای اون با انتخابات درون حزبی یا جمع‌آوری امضاء مشخص بشن اما در شرایط امروز ایران همین که #لیست برای اولین بار به صورت جدی در انتخابات مطرح شده قدمی بسیار مثبت و نشونه‌ی حدی از بلوغ سیاسی جامعه ست.
- اگر سوابق ضدبشری تعداد اندکی از اعضای لیست آزارتون میده توصیه‌ی من اینه که با نهایت رواداری و سهل‌گیری به موضوع نگاه کنید و اگر باز هم وجدانتون راضی نشد اخلاق رو فدای سیاست نکنین. حفظ اخلاق مهم‌تر از چند کرسی مجلسه. #یادآر که می‌گفتیم هدف، وسیله رو توجیه نمی‌کنه.


زیاده عرضی نیست جز این که "تو چراغ خود برافروز".

هیچ نظری موجود نیست: